Πύργος Αιδηψού

Ένα σημαντικό μνημείο της φραγκοκρατίας σώζεται στην θέση Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για έναν ενετικό τετράγωνο πύργο του 14ου αιώνα που διατηρείται σε αρκετά μεγάλο ύψος. Κοντά του βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που λόγω του μικρού μεγέθους του και της γειτονίας του με το μνημείο της φραγκοκρατίας οι ντόπιοι το ονομάζουν Φραγκούλα. Πρόκειται για μονόχωρο ναό μα ημικυκλική κόγχη που χρονολογείται στον 18ο αιώνα.

Η ΙστορίαΤο Παρελθόντης Αιδηψού

Image

Οι μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες των νερών αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη μυθολογία. Ένας αρχαιοελληνικός μύθος λέει πως η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδερφό της Ήφαιστο να δημιουργήσει τα λουτρά της Αιδηψού, ώστε να ξεκουράζεται εδώ μετά από κάθε άθλο ο αγαπημένος της ήρωας Ηρακλής.

Image

 Από την αρχαιότητα η Αιδηψός ήταν γνωστή για το ευεργετικό της υπέδαφος και ιδιαίτερα για τις θερμές ιαματικές πηγές της και ήταν γνωστές από την εποχή του Αριστοτέλη 384-332 π.Χ. Η «Ελλοπία» των Ιωνίων στις «Ιστορίες του Ηρόδοτου», η «Αιδηψός» που αναφέρεται στην «Μετεωρολογία» του Αριστοτέλη, στην «Φυσική Ιστορία» του Πλίνιου, η Αιδηψός στην «Γεωγραφία» του Στράβωνα, «στην Αιδηψό της Εύβοιας, "Του Πλούταρχου, της Λειψούς της λαϊκής παράδοσης και του Λύσσου του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη, δεν είναι παρά μια μακρά ιστορική αναφορά στην ίδια πόλη, την Λουτρόπολη της Αιδηψού. Παραμένει άγνωστο πότε και από ποιον χτίστηκε, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι το ιαματικό νερό ήταν γνωστό πριν από τον 4ο π.Χ. αιώνα, αφού σύμφωνα με τις περιγραφές του Στράβωνα ονομάστηκε "Θερμά Ηρακλέους".

Image

Αναφέρεται ακόμη πως η θεά Ήρα συμβούλεψε τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα να λουστούν στα θερμά νερά των πηγών, για να κάνουν πολλά και γερά παιδιά. Μετά από λίγο γέννησαν τον Έλληνα, γενάρχη των Ελληνικών φύλων. Μεγάλη ακμή γνώρισε η λουτρόπολη στα ρωμαϊκά χρόνια (100 π.Χ.-100 μ.Χ.). Ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας δημιούργησε εδώ τις πρώτες θέρμες και διοργάνωνε συμπόσια. Ζήστε και εσείς το δικό σας μύθο χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Οι Καλύτερες Παραλίες της Αιδηψού

Υπάρχουν 3 παραλίες στην πόλη της Αιδηψού, η κεντρική παραλία, η παραλία των ιαματικών πηγών και η παραλία του Αγίου Νικολάου, όλες με κρυστάλλινα νερά και άμμο, κατάλληλες για παιδιά και οικογένειες. Μπορείτε επίσης να βρείτε στην περιοχή μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας.

Ψαροπούλι - Βασιλικά

Το Ψαροπούλι βρίσκεται παραθαλάσσια του χωριού Βασιλικά και φημίζεται ιδιαίτερα για οικογενειακές διακοπές. Είναι περίπου 4 - 5 χλμ σε μήκος και διαθέτει ξαπλώστρες και αναψυκτήρια, αλλά υπάρχει και αρκετός χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας στο χαλικάκι. Ετσι, προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε το μπανάκι σας ανάμεσα σε πολύ κόσμο ή μοναχικά... Οπως επιθυμεί κανείς!

Κανατάδικα

Πέντε χιλιόμετρα βόρεια από την Ιστιαία υπάρχει ο οικισμός Κανατάδικα πάνω σε μία πανέμορφη ακρογιαλιά 5 χιλιομέτρων.   Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.   Εχει πεντακάθαρα νερά και χοντρή άμμο στην παραλία και μέσα στη θάλασσα γεγονός που συνθέτει μία τέλεια εικόνα!  

Νέος Πύργος

Η παραλία του Νέου Πύργου βρίσκεται ακριβώς μετά το χωριό Ωρεοί. Εχει πολύ μεγάλη έκταση και είναι με άμμο, αλλά και ψιλό χαλικάκι. Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι οργανωμένη με beach bar και καταστήματα εστίασης, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε σε χώρο μη οργανωμένο.

Ελληνικά

Αγαπημένη παραλία της Βόρειας Εύβοιας τα Ελληνικά, αφού διαθέτει πολύ ψιλή άμμο. Στη μέση της θάλασσας υπάρχει ένα μικρό νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που μπορείτε να το επισκεφθείτε και κολυμπώντας. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά έχει αρκετά καταστήματα εστίασης, απ' όπου μπορείτε να εφοδιαστείτε όλα τα απαραίτητα.

Τσοκαΐτης

Η συνέχεια της παραλίας Κανατάδικα, πηγαίνοντας προς Ωρεούς, είναι ο Τσοκαΐτης. Τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, το ψιλό βότσαλο και η άμμος σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά είναι πόλος έλξης για αρκετούς παραθεριστές. Μεγάλη ακτογραμμή και αμμουδερή παραλία. Ιδανική για ρακέτες και beach soccer. Η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα «λάδι».

Νησιώτισσα

Δίπλα στο Νέο Πύργο υπάρχει η πανέμορφη παραλία Νησιώτισσα.Ονομάζεται έτσι γιατί σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακρογιαλιά βρίσκεται ένα πολύ μικρό νησάκι με κάποια ερείπια στη κορυφή του. Μικρό βοτσαλάκι, καταγάλανα νερά και άπλετος χώρος για να αφήσεις τα πράγματα σου.

Πευκί

Μια παραλία για όλα τα γούστα, αφού σε άλλα σημεία έχει ψιλή και χοντρή άμμο, ενώ σε άλλα βοτσαλάκι. Το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας του Πευκίου είναι οργανωμένο. Διαθέτει ξαπλώστρες, καταστήματα εστίασης και χώρο για Beach Volley. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ και να περάσετε ξένοιαστες στιγμές. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Ωρεοί

Η πλαζ των Ωρεών διαθέτει πεντακάθαρα νερά. Αποτελεί την παραλία του ομώνυμου χωριού και παρότι δεν είναι οργανωμένη, προτιμάται για την άμμο και τα γαλανά νερά της.

Αγιόκαμπος

Η παραλία του Αγιόκαμπου απλώνεται κατά μήκος του χωριού, δεξιά και αριστερά από το πορθμείο.Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καταστήματα εστίασης, αλλά διαθέτει και χώρο μη οργανωμένης παραλίας.Χοντρή άμμος, σχετικά ρηχά νερά και πεντακάθαρα.Από τις καλύτερες για οικογενειακές διακοπές.Ο Αγιόκαμπος ενώνεται ακτοπλοϊκά με Γλύφα.
Image
Ομήρου 11, 34300 Λουτρά Αιδηψού, Greece

Τηλ.: 22260 22473

Mail: hotelareti4@gmail.com

Κάντε Κράτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κράτησή σας! Ανακαλύψτε εκπτώσεις για early booking  και προσφορές μέσω απευθείας κράτησης!