Η Εμπειρια

Aidipsos

Λουτροθεραπεία

 Στην Αιδηψό οι ιαματικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές από τα αρχαιοελληνικά χρόνια, με ιστορία μεγαλύτερη των 2000 ετών! Αναφέρονται από τον Αριστοτέλη και τον Στράβωνα και σήμερα η Αιδηψός αποτελεί ίσως την πιο ονομαστή λουτρόπολη της Ελλάδας, γνωστή για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών που αναβλύζουν σε μεγάλη θερμοκρασία. Λειτουργούν ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια σε ξενοδοχεία και δημόσια, ανάμεσά τους είναι και το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, που θεωρείται ότι διαθέτει τις πιο σύγχρονες και πλήρεις εγκαταστάσεις υδροθεραπείας και φυσιοθεραπείας στον ελληνικό χώρο.
 Ειδικοί επιστήμονες προτείνουν τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για παθήσεις όπως αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, σπονδυλοαθρίτιδες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, ημικρανίες, τενοντίτιδες, αγγειοπάθειες, ενδοκρινολογικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις κ.α. Εκτός από τα ιαματικά λουτρά, μπορείτε να απολαύσετε και τα λασπόλουτρα της πόλης και να συνδυάσετε τη θεραπευτική αγωγή με ποσιθεραπεία, από τις πηγές πόσιμου ύδατος. Ιαματικά λουτρά μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν και στις κεντρικές παραλίες της πόλης, συνδυάζοντας το ιαματικό θερμό νερό με τα οφέλη του θαλασσινού νερού, σε φυσικές πισίνες λαξεμένες πάνω στους βράχους δίπλα στη θάλασσα .

This image for Image Layouts addon

Καταδύσεις Θαλάσσια Σπορ – Ψάρεμα

Η ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού και της Βορειας Εύβοιας προσφέρει στα πλαίσια της διασκέδασης ευκαιρίες για άθληση στη θάλασσα και τους καλοκαιρινούς μήνες οι πανέμορφες παραλίες γίνονται τόποι ψυχαγωγίας με θαλασσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, κανο, θαλάσσιο ποδήλατο, τζετ σκι και σέρφινγκ. Οι ερασιτέχνες ψαράδες βρίσκουν πάντα μια θέση στους μόλους για τις πετονιές τους ή βαρκούλες για τις καθετές τους. Γύρω από την Αιδηψό υπάρχουν πολλά σημεία για ψάρεμα κατα μήκος των ακτών και οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος ικανοποιούνται από το βυθό, που υπόσχεται πλούσια ψαριά με διάφορα ήδη ψαριών.

Μουσεία

Μάθετε για την ιστορία της Βόρειας Εύβοιας, τον πολιτισμό και τα έθιμα της. Δείτε τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν, τις τοπικές ενδυμασίες μέσα από τα λαογραφικά Μουσεία της Βόρειας Εύβοιας(Άγιος Αιδηψού, Ιστιαία, Ωρεοί, Λίμνη, Αγία Άννα, Μαντούδι).

Οινοτουρισμός

Πολυστάφυλη σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου, η Εύβοια έχει πλέον αξιοσημείωτο οινικό αποτύπωμα, με λίγα, αλλά πολύ υψηλής ποιότητας οινοποιεία. Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας για οινοποιεία με τοπικές αρχαίες ποικιλίες σταφυλιού, που δίνουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης και αρώματος .

Θρησκευτικός τουρισμός

Η Εύβοια έχει μερικές από τις σημαντικότερες παλιές εκκλησίες και μοναστήρια της Ελλάδας. Κοντά στην Αιδηψό θα βρείτε πάνω από 10 από αυτά, από τη βυζαντινή περίοδο.Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι: Αγιος Ιωαννης Ρώσσος, Όσιος Δαυιδ , Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου, Άγιος Παντελεήμονας , Αγιοι Ανάργυροι, Αγία Αννα κ.α
This image for Image Layouts addon

Πεζοπορία

Στην ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού και της Βόρειας Εύβοιας η φύση δίνει πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία μέσα σε πυκνα πευκοδάση με πανέμορφα μονοπάτια. Το Τελέθριο, το βουνό που περιβάλλει το χωριό των Ηλίων αποτελεί τον παράδεισο των κυνηγών, των ορειβατών και των πεζοπόρων. Πρόκειται για το κυριότερο όρος που δεσπόζει στην βόρεια Εύβοια,  είναι σκεπασμένο από τη μία άκρη ως την άλλη με ένα πυκνό δάσος από βελανιδιές και πεύκα. Χάρη σε διάφορες προσπάθειες ιδιωτών για την χαρτογράφηση μονοπατιών, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θέλει και αγαπάει την φύση και την πεζοπορία να ακολουθήσει δεκάδες μονοπάτια και δασικούς δρόμους, να μπει σε γραφικά χωριά καθώς και να απολαύσει μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιών, φαραγγιών και μικρών καταρρακτών. Οι ομορφιές της Εύβοιας είναι πολλές και τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας οργανώνουν συχνά εκδρομές για πεζοπορία αν θέλετε να έχετε παρέα σε αυτή την όμορφη επαφή με τη φύση.

This image for Image Layouts addon

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα δημοφιλής στην Αιδηψό και στις γύρω περιοχές. Η πόλη ενδείκνυται για ποδηλασία αφού είναι σχετικά επίπεδη και οι αποστάσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Κάθε χρόνο διοργανώνονται ποδηλατικοί αγώνες με έναρξη και τερματισμό στα Λουτρά της Αιδηψού. Σε κοντινές περιοχές με δάση , όπως στο βουνό Τελέθριο υπάρχουν διαδρομές για ποδηλασία βουνού.

Image
Ομήρου 11, 34300 Λουτρά Αιδηψού, Greece

Τηλ.: 22260 22473

Mail: hotelareti4@gmail.com

Κάντε Κράτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κράτησή σας! Ανακαλύψτε εκπτώσεις για early booking  και προσφορές μέσω απευθείας κράτησης!